Freddy

Idag red jag på Freddy och det var faktiskt riktigt kul! Vi skrittade ut en sväng i skogen i en kvart ungefär och då var hon rätt spänd men lyssnade ändå relativt bra på mig. Sedan red vi i paddocken eftersom det var (och är) fint väder. Det var så varmt så både min o mammas häst (säkert flera också) var svettiga bara av att stå och äta i spiltan, haha stackarna. :P Efter att vi hade varit ute så var hon ju såklart fortfarande spänd och detta var min andra gång på henne så jag har ju inte direkt hittat några knappar. Men jag gick in på en mindre volt och böjde igenom henne i båda varven tills hon var lika avslappnad i båda och inte gick emot skänkeln i det högra varvet till exempel, som hon annars gärna gör har jag märkt. Så kanske efter en kvart var hon i princip helt loss och var taktmässig och mellan hjälperna. Så Åsa och jag kom fram till att jag ska rida henne framöver - min lördagshäst. :) 



Hon blir orolig när man tar ut de andra hästarna i hagen och tror att dom ska glömma henne. Hon har ett starkt flockbeteende vill säga, lillen då. Så här ser hon lite orolig ut, och blöt efter avsvampning. ;P

Kranke kinder

Hej bloggen! Förlåt för att jag inte skrivit så mycket de senaste dagarna men jag har inte mått så bra. Förkyld tror jag. Rid som vanligt i tisdags! Tråkigt att vi bara får skritta än så länge, tycker jag, men alltid härligt att vara i stallet! Fick rida på Wille heter han, en väldigt snäll häst som jag aldrig ridit förut. Han ar dock konstant orolig och ostadig på tygeln, gäller verkligen att man har ett stadigt stöd hela tiden. Han var riktigt stel i ena sidan så jag fick försöka jobba honom rund och mjuk med hjälp av skänkelvikningar, öppna och slutor samt förflyttningar hit och dit. Kul att rida på honom som är lite mer utav en utmaning kan man säga... Men vi får se vart det leder. Nu ska jag ta och krya på mig lite! Kram

Wille ponken

Tisdagens ridpass

Igår var det ridning och jag skulle as usual rida Mon Ami. Men usch, det gick inge bra. Att jobba henne henne mjuk, lösgjord och avslappnad har jag svårt för i enbart skritt. Traven funkar bäst. Menmen, det blev lite dragkamp vissa stunder men när jag blev frustrerad släppte jag bara ut på tyglarna och skrittade alltså bara på lång tygelnför att inte förvärra situationen för oss båda. Stel och lite loj var hon också, men det får man ju förvänta sig av de flesta nu när de har kommit hem från ett åtta veckor långt sommarbete! Aja, bara att ta nya tag nästa vecka då det är lite trav som vankas, yää!!!! Nu ska jag sova, godernatter! (Bloggar från iphonen så kan inte lägga in bilder)

Sommarens shopping - Del 4

Påväg hem från Skåne körde vi även förbi Sharpman i Linköping. Guuud vilket härligt sortiment de hade - massa olika dyra märkeskläder i en rätt stor affär! Man var ju typ i himlen, dock kostade ju inget typ under femhundringen haha. :P

Där köpte jag inget märkvärdigt, endast ett dressyrspö och ett par paddar att ha under lindorna.



Dock är det inte vilket spö som helst utan ett med blingbling precis under skaftet! Very niiiice


(Bild lånad från www.unghästberidarna.blogg.se)
Mias paddar med teddy. Also very nice!


Evelynne shoppar

Hej! Eftersom jag har sett att Julia lagt upp mycket på bloggen som hon har köpt, tänkte jag att jag också kunde göra det. Eftersom jag var på ridläger i somras var det mycket som behövdes införskaffas... Eller behövdes och behövdes, snarare en massa som jag ville ha. Här är två piké tröjor. Den rosa är faktiskt från Gina Tricot. Haha, trodde inte direkt att jag skulle hitta något till stallet där metyckte att den här var ganska cool faktiskt. Den andra blåvit randiga är från stadium. Den gillar jag mycket eftersom den är i lite mjukare bomullstyg och inte sånt där hårt pikétyg.

Sarm Hippique

Dessa ridbyxor kanske är lite mer för hoppning men jag tycker faktiskt att de är rätt coola. Skulle inte tacka nej till ett par iaf! De är lite vågade men har snygga färger som passar tillsammans. Även snyggt med namnet/loggan på sidan, love that! ;) Skulle passa bra till en vit pikétröja till exempel.

Sarm Hippique ridbyxan Italia. Hittar inga fler eller bättre bilder än denna..



/ Julia

Sommarens shopping - Del 3 (lite efter)

På väg hem från Skåne i somras så tvingade jag pappa att titta förbi Börjes i Tingsryd. ;)
Där finns det ju märkeskläder som Pikeur och Kingsland i mängder men även budgetutrustning och -kläder. Det jag passade på att köpa där var ett par beigea ridbyxor som jag hade velat ha ett tag haha. Och dessa fick jag med mig hem för endast 200 spänn! Kvaliteten kommer säkert därtill, har inte ridit med dem än, men det räknar jag ju med. Om man har flera par ridbyxor så gör det ju inget om ett eller två par är av lite sämre kvalitet då man varierar ofta. Right? ;)



Inte hur bekväma som helst men vill man vara fin får man nog lida lite pin. :P Får rida in dom lite, I guess. :)


Svar på kommentar



Ridhandskarna för "Hopp" finns att köpa på lite olika internetsidor, bl.a. på www.charlies.nu och på www.stromsbergsgard.se :)


Min dag

Jamen tjenare tjenare. Idag har det varit full rulle; mamma väckte mig vid åtta (!) eftersom det är skola imorrn så att jag inte ska dö när jag ska gå upp då. :) Sen så har vi åkt till Ikea, Bauhaus och Byggmax bl.a. för att handla grejer till vår lägenhet, typ småsaker som behövdes. Så vi åkte runt och så. Sen åkte vi hem och åt lite och sen packade jag mina grejer som skulle till pappa till nästa vecka och så skulle jag lämna tillbaka en film som jag och en kompis såg. Men först skulle vi till stallet för det var möte med tävlingsgruppen (som mamma är med i). Dock stängde stallet samtidigt så där kunde jag inte va. Och nu är jag hääär, har ätit kvällsmat och diskat (yeea cred till mig) och nu softar jag. Tihi!

Imorrn är det skola, ååh herregud hej ångest. Ska träffa Ellen efter skolan iaf så det är väl höjdpunkten på dagen antar jag haha :P Sen på tisdag är det ridning och då äre på med ridstövlarna för vi ska rida lite mer på riktigt nu, i trav iaf ;)


Trött tjej

Hej bloggen! Jag kan ju börja säga att igår sov min komips Emma hos mig. Vi hade mys vilket ledde till att vi somnade runt 2. Vaknade typ 12 och var sjukt seg! Kände bara att jag typ inte pallade nått. Men vi pallade oss iallafall till stallet. Emma fick leka lite fotograf och fotade mig och mamma när vi höll på och tränade Bravie. Gick iallafall bra. Han var lite okoncentrerad då och då men summa kademumma gick det super. Vi började med att tömköra honom. Då man tränar honom på tygeltagen. Start, stopp, höger och vänster. Duktig polle. Sedan hängde jag på han, då tränar man att han skaa bli van vid att någon hoppar upp på honom och vid att ha en tygnd på sig. Sedan tar man några steg då han får parera lite för att hålla occh träna balansen.

Kolla höger bakben

Stackars liten...

Vetra!

Hej och god kväll bloggen! 
Idag har det inte blivit något stall för min del. Blir att dra till Bravie i morgon. 
Elin, en tjej som tycker om att ta hand om lilla Vetra, har vrit och hälsat på henne idag. Hon tog några bilder på sötisen... Blöt tjej.

Foto:Elin

Dagens ridpass

Idag red jag på Freddy, en av de nya hästarna i stallet. Och det var inte det lättaste kan jag säga. Vi red ut i skogen i en halvtimme ungefär och skrittade då, då var hon väldigt spänd och steppade gärna in i baken på den framför. Redan när jag satt upp så ville hon inte stå still, hon var spänd och orolig, som om hon inte skulle få gå med de andra hästarna ut. Så det gällde bara att få henne lugn. Stundtals var hon fin - bra tempo i skritten och blev lång (dock kort hals, haha) och låg i formen. Men sedan var huvudet uppe i luften igen och hon blev hastig igen. Det var bara att försöka få igenom halv halter hela tiden och få henne att lyssna på mig, prata med henne, berömma och klappa henne så att hon skulle bli lugn.

Vi gick sedan in ett tag i ridhuset och jobbade igenom dem lite mer, i skritt. Det var en aning lättare att få henne att sänka halsen och skritta i ett lugnt tempo där inne i ridhuset, men inte jättelätt. Så för att vara första gången, och endast i skritt, så gick det helt okej. Stundtals fin och avslappnad, sedan fick man lugna henne igen. Det verkar som om hon är en sådan typ som är rädd för att göra fel och jag kan tänka mig att man rätt lätt blir stark och stum i handen på henne, men det gäller ju att vara mjuk, förjsam och stadig. Då kan hon nog bli jättefin! Testar gärna henne igen.

För övrigt var hon hur gullig och rar som helst i hanteringen. Sa inte ett knyst och rörde inte en enda fena när man spände sadelgjorden och väntade på en när man skulle sätta på tränset. Godisgris också! haha ;)

Har tyvärr ingen bild på pållen :(

Braveheart

Braveheart/Evelynne

En gudomlig förebild

Tänk om...
...det var så att det var jag som satt där och gjorde denna ökning. Hur mäktigt skulle det inte vara att rida inför en hel publik som bara hade ögonen på dig. Jag ryser bara av tanken när strålkastarna sätts på och musik kommer igång. Häst och ryttare. Det ända man behöver ha i hjärnan just då är programmet man ska rida och ett lugn som kommer göra programmet ultimat.
Bild: Google Björsells Briar 899 och Jan Brink

Back2back

Hej! Härligt med fredag! Tänkte slänga upp ett kort inlägg där jag visar ett par ridbyxor som jag köpte i sommras ett par från Back2back. Köpte dom för halva priset när när det var 50% på hela guro ridshop!
/evelynne

Hiss!

Jag skulle vilja hissa ett par ridhandskar. Dessa handskar är inte vilka handskar som helst utan de är Ridhandskar för hopp och är försedda med Rosa Bandets symbol. Dessa "Riding Gloves for Hope" är gjorda av mjukaste och skönaste Cabretta läder. De har spandexkilar för bästa tänkbara passform och komfort och är designade med tanke på hållbarhet, komfort och passform. Handskarna kommer i svart för hoppning och fälttävlan samt i vitt för dressyrtävlan, (men eftersom det inte skiljer dem nåt åt förutom när det gäller färgen så skulle jag köpa svarta för att ha på träning).
Handskarna är inte bara snygga och sköna ut utan gör nytta också - genom att 2$ per såld handske går till bröstcancerforskning i det land som handsken är såld, dvs, Sverige. Man bidrar alltså till att göra livet lite lättare för alla de som drabbats av cancer på ett eller annat sätt, men även till att förhindra att människor drabbas i framtiden.

Definitivt en plats på önskelistan! ;)



Finns att köpa bl.a. hos Charlies Häst & Hund och stromsbergsgard.se

En bra dag

Tjaaa! Idag har varit en bra dag; var med min kära vän Clara! Vi kollade bl.a på en av dom bästa filmerna jag har sett, vilket är Gladiator och pratade om allt :) Väldigt trevligt. Nu är jag iallafall hemkommen och tror jag ska se nån "shysst rulle" haha.

Imorrn tror jag faktiskt att jag ska till stallet om jag inte har något annat att göra. Putsa på min finis och hennes sadel och sådär, alltid trevligt om hon sköter sig vill säga. Haha, surkärring som hon är, långt ifrån en fin dam dedär :D

Nämen så tror jag nog att det får bli. Mys! 



Smutsig och trött Monis. GODNATT (alla som ska sova)!<3
 


Martha

Nämen tjenare! 
Dessa byxor är ju för ur snygga! Jag skulle nästan göra vad som helst för ett par. Nästan så snygga att man vill ha dom  i skolan. Men nu är det ju så att dessa hetingar kostar ca 1800 kr och jag vet inte riktgit om det är värt att lägga det på ett par jensridbyxor... Men vi får väl se om de ligger i garderoben lite senare i mitt liv! /Evelynne

Presentation

Tänkte, precis som Evelynne fint hade gjort längre ned, presentera mig lite. Jag heter som sagt Julia Rasmussen och är 16 år men fyller 17 i november. På måndag börjar jag skolan igen, andra ring på Viktor Rydbergs gymnasium i Odenplan och jag går samhällskunskapsekonomiprogrammet, haha långt ord.

Min mamma har ridit i över 40 och det var såklart därifrån jag fick intresset. Jag började rida när jag gick i ettan, tog en paus i ett år för att jag tyckte det var så tråkigt så jag grät! Men började sedan igen när jag gick i trean. Har alltså ridit i snart 10 år. Mamma har ridit i Vällingby i hundra år och jag har ridit där sen jag började.

I allafall 8 år kanske så har jag ridit för Åsa, hon är bäst! ;) Innan red jag för Annette och någon till men jag kommer inte ihåg hennes namn. Sedan för Jennie och Annie också då jag började rida två gånger i veckan, vilket var för kanske 4 år sen? Men nu rider jag för Åsa båda gångerna - tisdagar och lördagar.

I dagsläget rider jag Mon Ami på tisdagar, vilket jag har gjort sedan hösten 2010 och som jag kommer göra så länge den gamla damen är i livet. Hon är nämnligen min ögonsten! ;) På lördagar rider jag Pepino, vilket jag inte har gjort så länge men vi får se om jag hoppar runt lite :P Kan berätta om Monne i nåt annat inlägg nångång!


Jag och Monneponne i maj. ihopmedhänderna

Sommarens shopping - Del 2

När jag var med Evelynne tidigare denna sommar så fick jag höra av mamma att det var 50% rea på ALLT i Guro Ridshop i Kungsängen - bara den dagen till en viss tid! Jag och Evelynne blev förstås tokiga och drog dit så fort vi kunde för vi hade bara en och en halv timme på oss eller något, stressigt värre haha!

Väl där inne vare ju rena himmelriket såklart och jag hittade min älskade ridbyxor som jag hade trånat efter sedan jag såg modellen - ett par mullvads-/nougatfärgade Pikeur Lucinda! "OMG, jag ska bara ha dom" var ju tanken hos mig och som om det vore ett mirakel sa mamma att jag kunde få dom! Haha, gud vad glad jag var den dagen, hade på mig dom sen hemma hos Evelynne tihi :D





Det är knappast konstigt att jag fullkomligt ÄLSKAR DOM!! Den låga midjan, färgen, det elastiska tyget längst ner och "the side stripes" med loggan - to die for! Vad jag ska rida fint i dom nu alltså! :D

/Julia


Hööks

Hej och god morgon! Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg innan jag åker till skolan. Den här grimman köpte jag och mamma till bravie för ca två veckor sedan. Den blev dunder snygg på honom. Ska fota honom lite senare. Den är från Hööks.
En lite billigare variant som man vi tänkte ha mest fram åch tillbaka från hagen. /Evelynne

Powerwalk

Fy tusan! Nu har jag varit ute på en lång promenad med kära vänner! Usch vad jobbigt! Gick runt lite vid Lövsta. Sprang eller snarare kutade upp för några branta kullar som finns där. Grymt bra träning! Sånt som behövs för en ryttare! Trött är man nu iallafall så det blir väl bums ner i säng, eftersom jag försov mig i morse, vaknade 30min innan vi skulle börja och det tar ca 15 min att åka till skolan. Som tur vad kunde min kära pappa skjutsa mig! TACK! Puss och godnatt♥
Mina absolut skönaste gå/spring skor! LOVE

Lite fakta

Hej bloggen! Idag tänkte jag berätta lite om mig själv hade jag tänkt! Kommer säkert komma på massa saker som jag inte berättat sen men då berättar jag det då. 
Som sagt så heter jag Evelynne Geiger och går på Blackebergsgymnasium. Mitt ridintresse statrade när min mamma, som även hon rider, tog med mig till stallet, på Ekerö. Hon höll på och rida en nordsvensk häst där som ingen red. Han var hur snäll som helst vilket gjorde att jag också fick chansen att rida. Ibland brukade vi rida tillsammans samtidigt. Galoppera på fälten yeah you name it. Red där i kanske 3 år? Sedan blev det byte av stall. Mamma började rida en annan häst hos en gammal kompis. Red då där ett tag och sedan blev det ridläger första gången 2008 då jag var på ett ställe på Ekerö som heter Karlshem. Sedan började jag på ridskola med alla grunder i bagaget. Red i en grupp där i kanske ett år skulle jag tro. Sedan började jag i den grupp som jag rider i nu. Varje sommar sedan 2010 jag har jag varit på ridläger på ett ställe i Skövde som jag verkligen älskar storm trivs med personal och lägerdeltagare! Jag kan berätta lite mer om ridlägret i sommras som skillde sig mycket från de andra. Juste jag sa aldrig det men i sommras köpte jag och min mamma en 3-åring som vi ska rida in nu i höst! Super kul tycker jag! Han heter Braveheart och ska bli en hopp häst. Han är just nu ungefär 176 cm i manken skulle jag tro men kommer nog växa någon centimeter till. Jag berättar mer när det dyker upp... Hoppas ni fått en litenn inblick på vem jag är! Kram
En bild på söta lilla Pjotter(ganska stora) som jag red en hel del förut från ridskolan

Sommarens shopping - Del 1

Under sommaren har det inhandlats endel ridrelaterade grejer om man säger så. En del nödvändiga saker och den del saker som man bara måste ha, om ni förstår vad jag menar! ;)
Jag hade därmed tänkt dela in dessa saker så att de inte blir ett aslångt inlägg bara.







På Gotland gick vi in i någon random sportbutik med massa rea, vilket vi nappade på, och jag hittade dessa snygga pikéer! Älskar när de är lite sportiga, dvs. med nummer på bröstet, ryggen och/eller på ärmen och har snygga loggor. Dessa är från Berkeley och skulle egentligen kosta runt sjuhundralappen men jag fick båda för 150 spänn! Awesome :)

/ Julia


Nr.2

Väl framme i stallet kollar jag som vanligt vem jag ska rida och ser till min förvåning att jag ska rida på "Gulding". En liten gul/guldig ponny som jag enbart hoppat en gång när han va ganska ny. Jag som sett fram emot och sitta upp på lilla Vetra. Men icke sa nicke. Hon hade lite tidigre på eftermiddagen fastnat i spiltan! Hennes spillt vägg hade varit lör och när hon sprakade mot den hade hon fastnat med benet mellan och sträckt sig ordentligt. Det var ju så klart det högra benet som hon har haft mycket problem med. Så jag får väl ge upp mitt hopp om att rida henne. Min ridlärare sa att jag kanske skulle sattsa på någon utav de nya stora hästarna, Glenn haha. Men ja, vi får se vad det blir. Härligt var det iallafall att vara tillbaka i stallet igen och träffa alla vänner som man har saknat under sommaren.

Foton på lilla gulding som jag red idag!Jag vet att bilderna är sjukt fula men hade inget bättre. Planen var att jag och Julia skulle fota varandra idag men det blev bara en uteritt i skritt så det var inte så mycket att fotografera.

 


Första ridningen

Vid tre kom jag och Evelynne till stallet och jag checkade in de nya hästarna och det allmänna intrycket var väl helt ok! Nu är de lite tjocka efter sommaren men annars såg de som sagt helt okej ut. 3 fuxar haha. Iallafall så var Mon Ami sååå söt och solblekt! Hon "brummade" lite när jag kom till hennes box - gullet! Jag ryktade henne och chillade sedan runt i stallet, gjorde i ordning Stora till Åsa, smörjde Mon Amis träns osv.

Vi skrittade som sagt ut i skogen. Det var ju inte actionladdat direkt men lite småmysigt sådär. Barbacka också, första gången på Mon Ami haha men det gick ju som smort! Längtar tills vi får rida "på riktigt" igen och se om man "bitar har fallit på plats" efter sommaren.


Snygging på Gömmargården i juni ;)


Stallet nästa då

Hejsansvejsan, nu sitter jag här en snabbis vid datorn och har precis ätit lite mellanmål bestående av lite fil och flingor. Julia mötte jag upp i vällingby när jag köpte block, ca 7 stycken nu till skolan. 
Anyway! Idag är som sagt den första ridlektionen efter sommaren. Tråkigt dock att det bara är skritt. Men nu ska vi snart dra ner mot bussen och åka till stallet. Lilla Vetra har blivit jätte tjock, ska fota hennes feta nacke senare! Så hej då och puss så länge!
Förlåt för dålig kvalité, iallafall en bild från förra året någon gång när jag rider Rodness

"Godmorgon"

Tjeeenare. Vaknade vid halv elva för mami ringde och väckte mig och sen ringde papi halv tolv - lol? Ba hej e du vaken? NEEJ DE E JA INTE, eh jo.

Iaf så ska jag bara göra mig i ordning och "packa" grejer till skåpet och sen bara vänta på att Evelynne ska sluta skolan tihi. Har inte varit i stallet nångång efter att hästarna hade kommit tillbaka så idag blire att få kika på de nya hästarna och så! Treeevlans hörrö. Och så ska ja puzza på min guzz hähä<3

Uppdaterar sen efter the riding (skritta barbacka ute i skogen) men ändå =D


SAKNADE PLUTTIS!

Första inlägget...

Yes! Efter mycket om och men (eller snarare shit! och helvete!) så har vi äntligen fått den här lilla bloggen i ordning, dvs designen och det där. Liiite till har vi kvar att göra men det kommer! Imorrn är det första ridpasset sedan sommarbetet och SOOOM vi har längtat! Längtar efter att få träffa min lilla (knubbiga) bebis Mon Ami! ;)

Vi ska ta lite bilder imorrn till headern också, så man får nåt fint att titta på när man går in på bloggen höhö

Nu ska jag nog sova. Ska möta upp Evelynne imorrn och så drar vi till stallet någon gång på eftermiddagen efter att hon har slutat skolan. Då ska jag bland annat proppa i mitt och mammas skåp med alla grejer som ska bo där, trevligt!

Aja, puss o godnatt!


RSS 2.0